Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hoe moet je deze vergelijking oplossen?

200·(1,2)x = 100000
x = ?

Graag stappen erbij :D

Amin
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 november 2015

Antwoord

Het oplossen van deze vergelijking gaat zo:

$200·1,2^{x}=100.000$

Deel links en rechts door 200.

$1,2^{x}=500$

Neem links en rechts de logaritme.

$\log{1,2^{x}}=\log{500}$

Gebruik rekenregel L3

$x·\log{1,2}=\log{500}$

Deel links en rechts door $\log{1,2}$

$\eqalign{x=\frac{\log{500}}{\log{1,2}}\approx 34,086}$

Opgelost...

WvR
zondag 8 november 2015

©2001-2024 WisFaq