Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Speciale functies - grafieken tekenen

hoe ziet de grafiek eruit van :

f(x) = 25 als x element is van [0,3]
f(x) = 25+6*(x-3) als x element is van [100, plus oneindig]

voor de f(x)'en hoort een accolade.
Dit is de functie van een vraagstuk waar vanaf de 4de dag ( x-as) je een supplement van 6euro per dag moet betalen.De eerste 3 dagen waren 25 euro.

zou u mij de grafiek kunnen tekenen of helpen hoe ik eraan kom ?


alvast heel erg bedankt!

joana
3de graad ASO - zaterdag 7 november 2015

Antwoord

Asl vanaf de vierde dag een supplement van 6 euro moet betaald worden is de functie :
f(x) = 25 voor x $\in$ [0,3]
f(x) = 25 + 6·(x-3) voor x $\in$ ]3,+$\infty$[
De grafiek is dan :

q76774img1.gif

LL
zaterdag 7 november 2015

©2001-2024 WisFaq