Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eenheidstrapfunctie eenheidsstapfunctie

Is het mogelijk om een foto te sturen van een vraag die ik niet begrijp?

Het heeft te maken met de eenheidsfunctie. De bedoeling is dat ik een grafiek moet maken van het gegeven : f(x) = - 1 als x $<$-3 , x+4 als -3 kleinerofgelijk is aan x kleinerofgelijk aan 1 ,.... Het is moeilijk om zo te zeggen daarom vraag ik of het mogelijk is om via een afbeelding te doen ?

Alvast bedankt

joana
3de graad ASO - zaterdag 7 november 2015

Antwoord

$
f(x) = \left\{ {\begin{array}{*{20}c}
{ - 1} & {voor\,\,x \lt - 3} \\
{x + 4} & {voor\,\, - 3 \le x \le 1} \\
\end{array}} \right.
$

De grafiek:

q76771img1.gif

Bedoel je dat?

WvR
zaterdag 7 november 2015

©2001-2024 WisFaq