Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten en differentiaalrekening

Beste,

Ik moet bij een opgave bepalen waar de functie discontinu is, dit aangeven en het type discontinuïteit aanduiden.

Hoe kan ik dit aan pakken bij de volgende functie?

$
f(x) = \left\{ {\begin{array}{*{20}c}
{\eqalign{\frac{{x^2 - 9}}{{x - 3}}}} & {voor\,\,x \ne 3} \\
6 & {voor\,\,x = 3} \\
\end{array}} \right.
$

mvg

stefan
Student hbo - zaterdag 7 november 2015

Antwoord

$
\begin{array}{l}
f(x) = \left\{ {\begin{array}{*{20}c}
{\eqalign{\frac{{x^2 - 9}}{{x - 3}}}} & {voor\,\,x \ne 3} \\
6 & {voor\,\,x = 3} \\
\end{array}} \right. \\
f(x) = \left\{ {\begin{array}{*{20}c}
{\eqalign{\frac{{\left( {x + 3} \right)(x - 3)}}{{x - 3}}}} & {voor\,\,x \ne 3} \\
6 & {voor\,\,x = 3} \\
\end{array}} \right. \\
f(x) = \left\{ {\begin{array}{*{20}c}
{x + 3} & {voor\,\,x \ne 3} \\
6 & {voor\,\,x = 3} \\
\end{array}} \right. \\
f(x) = x + 3 \\
\end{array}
$

Conclusie?

WvR
zaterdag 7 november 2015

©2001-2024 WisFaq