Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening met procenten

Hier twee berekeningen van een ongeschiktheidspercentage. Kan u verduideijken hoe men aan de score van 58% en 67.5% komt? Alvast bedankt!

Vb.1: 35% + 35%(100-35) = 58%
vb.2: 35% + 50%(100-35) = 67.5%

Hellen
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 5 november 2015

Antwoord

Hallo Hellen,

Eerst binnen de haakjes uitrekenen: 100-35=65
Kennelijk is dit ook een percentage: 65%

Dan:
Vb.1:
35% van 65% is 0,35·65=22,75%
35% + 22,75% = 57,75%

Vb.2:
50% van 65% is 0,50·65=32,5%
35% + 32,5% = 67,5%

Op halve procenten afgerond: 57,75% wordt dan 58%.

GHvD
donderdag 5 november 2015

©2001-2024 WisFaq