Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtswortel

Ik heb de volgende vraag gekregen:

Schrijf de volgende uitdrukking als standaardvorm:

$
\eqalign{\frac{{\sqrt 2 }}
{{\root 3 \of 4 }}}
$

Ali
Leerling mbo - dinsdag 3 november 2015

Antwoord

Beste Ali,

Als je alles met exponenten schrijft, kan je wat vereenvoudigen:
$$\frac{\sqrt{2}}{\sqrt[3]{4}} = \frac{2^{1/2}}{2^{2/3}} = 2^{1/2-2/3} = 2^{-1/6}$$Hoe je dat dan precies moet schrijven, hangt af van wat jullie 'standaardvorm' noemen. Bijvoorbeeld met een machtswortel:
$$2^{-1/6} = \frac{1}{\sqrt[6]{2}}$$Helpt dat?

mvg,
Tom

td
dinsdag 3 november 2015

 Re: Machtswortel 

©2001-2024 WisFaq