Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

Gegeven is de functie f: 2x3 + x2 - 5x + 2. Gevraagd wordt aan te tonen dat f(x) deelbaar is door x+2 zonder de deling uit te voeren. Ik zou niet weten dit duidelijk te maken zonder gebruik te maken van de staartdeling, of is het zo dat als je x op 0 stelt je 2 overhoudt en dan krijg je 2/2=1?

wouter
Iets anders - maandag 17 februari 2003

Antwoord

Als f deelbaar is door x+2 dan zou je f moeten kunnen schrijven als:
f(x)=(x+2)(....)
...maar dan zou f(-2)=0 moeten zijn. Dus vul maar eens in x=-2.

WvR
maandag 17 februari 2003

©2001-2024 WisFaq