\require{AMSmath} Vergelijking oplossen Beste,Hoe moet ik deze vergelijking oplossen?(1-x)(x-5)3=x-1Alvast bedankt! Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 31 oktober 2015 Antwoord Je kunt links en rechts delen door $1-x$. Schrijf $x-1$ van het rechterlid als $-(1-x)$. Je hebt dan $x=1$ meteen als een oplossing.Voor $x\ne 1$ geldt dan:$(1-x)(x-5)^3=x-1$$(x-5)^3=-1$$x-5=-1$$x=4$$x=1$ of $x=4$Opgelost! WvR zaterdag 31 oktober 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Hoe moet ik deze vergelijking oplossen?(1-x)(x-5)3=x-1Alvast bedankt! Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 31 oktober 2015
Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 31 oktober 2015
Je kunt links en rechts delen door $1-x$. Schrijf $x-1$ van het rechterlid als $-(1-x)$. Je hebt dan $x=1$ meteen als een oplossing.Voor $x\ne 1$ geldt dan:$(1-x)(x-5)^3=x-1$$(x-5)^3=-1$$x-5=-1$$x=4$$x=1$ of $x=4$Opgelost! WvR zaterdag 31 oktober 2015
WvR zaterdag 31 oktober 2015
©2001-2024 WisFaq