Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische functies

Kan iemand me helpen?

gegeven

Log E= 4,4+1,5M

E= vrijgekomen energie in Joule

a. Bepaal de energie die vrijgekomen is na een aardbeving in San Francisco in 1906. Deze aardbeving had een intensiteit van 8,2 op de schaal van Richter.

Jennif
3de graad ASO - donderdag 29 oktober 2015

Antwoord

Hallo Jennifer,
  • Vul eerst in: M=8,2 en reken uit wat er rechts van het is-gelijk-teken staat,
  • Gebruik dan de regel: log E = p $\to$ E=10p om E uit te rekenen
Zie de rekenregels voor logaritmen

GHvD
vrijdag 30 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq