\require{AMSmath} Kettingregel Met rekenregels vind je D(Asin(cos(x))=-1 Nochtans is f(x)=Asin(cos) geen eerstegraadsfunctie. Hoe kun je dit verklaren? Kettingregel nico v Docent - donderdag 29 oktober 2015 Antwoord Hallo Nico, Als f(x)=asin(cos(x)), dan vind ik met de rekenregels: De afgeleide is zodoende -1 wanneer sin(x) positief is, +1 wanneer sin(x) negatief is en onbepaald wanneer sin(x)=0. Dit is niet de afgeleide die je verwacht bij een eerstegraadsfunctie. GHvD donderdag 29 oktober 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Met rekenregels vind je D(Asin(cos(x))=-1 Nochtans is f(x)=Asin(cos) geen eerstegraadsfunctie. Hoe kun je dit verklaren? Kettingregel nico v Docent - donderdag 29 oktober 2015
nico v Docent - donderdag 29 oktober 2015
Hallo Nico, Als f(x)=asin(cos(x)), dan vind ik met de rekenregels: De afgeleide is zodoende -1 wanneer sin(x) positief is, +1 wanneer sin(x) negatief is en onbepaald wanneer sin(x)=0. Dit is niet de afgeleide die je verwacht bij een eerstegraadsfunctie. GHvD donderdag 29 oktober 2015
GHvD donderdag 29 oktober 2015
©2001-2024 WisFaq