Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtsfunctie

Moe maak ik van de volgende machtsfunctie een lineaire funtie? Hoe moet ik beginnen?

P=C.V-y

van de
Student hbo - maandag 17 februari 2003

Antwoord

P=C.V-y Û
log(P)=log(C.V-y) Û
log(P)=logC + logV-y Û
log(P)=logC -y.logV

Op deze manier heb je de functie "lineair" gemaakt, langs de horizontale as zet je y, en langs de verticale as niet P maar log(P). Dit levert je een rechte lijn op.

groeten,
martijn

mg
maandag 17 februari 2003

©2001-2024 WisFaq