\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking Beste,Ik moet de volgende opgave uitwerken:2logx= 2log128-1/2Ik ben als volgt te werk gegaan:2logx/128= -1/22logx= -64x=2-64Volgens het antwoorden boek moet dit 64√2 zijn.Kunt u mij vertellen waar ik de mist in ga?Met vriendelijke groeten Stefan Student hbo - dinsdag 27 oktober 2015 Antwoord Je eerste en tweede stap klopt niet!$\eqalign{ & {}^2\log (x) = {}^2\log (128) - \frac{1}{2} \cr & {}^2\log (x) - {}^2\log (128) = - \frac{1}{2} \cr & {}^2\log \left( {\frac{x}{{128}}} \right) = - \frac{1}{2} \cr & \frac{x}{{128}} = 2^{ - \frac{1}{2}} \cr & \frac{x}{{128}} = \frac{1}{{\sqrt 2 }} \cr & x = \frac{{128}}{{\sqrt 2 }} \cr & x = \frac{{128}}{{\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} \cr & x = \frac{{128\sqrt 2 }}{2} \cr & x = 64\sqrt 2 \cr}$Maar erg handig is dat niet...$\eqalign{ & {}^2\log (x) = {}^2\log (128) - \frac{1}{2} \cr & {}^2\log (x) = 7 - \frac{1}{2}\, \cr & {}^2\log (x) = 6\frac{1}{2}\, \cr & x = 2^{6\frac{1}{2}} \cr & x = 2^6 \cdot \sqrt 2 \cr & x = 64\sqrt 2 \cr}$In 't algemeen is het handig om 'dingen' die je kan uitrekenen uit te rekenen. WvR dinsdag 27 oktober 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik moet de volgende opgave uitwerken:2logx= 2log128-1/2Ik ben als volgt te werk gegaan:2logx/128= -1/22logx= -64x=2-64Volgens het antwoorden boek moet dit 64√2 zijn.Kunt u mij vertellen waar ik de mist in ga?Met vriendelijke groeten Stefan Student hbo - dinsdag 27 oktober 2015
Stefan Student hbo - dinsdag 27 oktober 2015
Je eerste en tweede stap klopt niet!$\eqalign{ & {}^2\log (x) = {}^2\log (128) - \frac{1}{2} \cr & {}^2\log (x) - {}^2\log (128) = - \frac{1}{2} \cr & {}^2\log \left( {\frac{x}{{128}}} \right) = - \frac{1}{2} \cr & \frac{x}{{128}} = 2^{ - \frac{1}{2}} \cr & \frac{x}{{128}} = \frac{1}{{\sqrt 2 }} \cr & x = \frac{{128}}{{\sqrt 2 }} \cr & x = \frac{{128}}{{\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} \cr & x = \frac{{128\sqrt 2 }}{2} \cr & x = 64\sqrt 2 \cr}$Maar erg handig is dat niet...$\eqalign{ & {}^2\log (x) = {}^2\log (128) - \frac{1}{2} \cr & {}^2\log (x) = 7 - \frac{1}{2}\, \cr & {}^2\log (x) = 6\frac{1}{2}\, \cr & x = 2^{6\frac{1}{2}} \cr & x = 2^6 \cdot \sqrt 2 \cr & x = 64\sqrt 2 \cr}$In 't algemeen is het handig om 'dingen' die je kan uitrekenen uit te rekenen. WvR dinsdag 27 oktober 2015
WvR dinsdag 27 oktober 2015
©2001-2024 WisFaq