Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenscores

In een populatie van examenscores correspondeert een score van X=48 met een z-score van +1,00 en een score van X=36 met een score z=-0,50. Vind het gemiddelde en de standaardafwijking voor de populatie (je kan ook de verdeling schetsen en de twee scores aangeven in je schets).

In het antwoordenboek staat dat het gemiddelde 40 is en de standaardafwijking 8. Als uitleg staat er verder bij dat de afstand tussen de twee scores 12 is wat gelijk is aan 1,5 standaardafwijking. Ik snap niet waarom een afstand van 12 punten gelijk is aan 1,5 standaardafwijking.

yalda
Student universiteit - maandag 26 oktober 2015

Antwoord

Een z-score van +1,00 betekent dat die score 1 standaarddeviatie boven het gemiddelde ligt. Een z-score van -0,50 betekent dat die score juist een halve standaarddeviatie onder het gemiddelde ligt. Dat is namelijk wat die standaardscore betekent. De z-score is een verdeling met een gemiddelde van nul en een standaarddeviatie van 1.

Zie 4. Normale verdeling

WvR
maandag 26 oktober 2015

 Re: Examenscores 

©2001-2024 WisFaq