Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

(Naar bovenonder) begrensde rijen

Hallo, in mijn cursus hebben ze het over naar boven/onder begrensde rijen, en ik ben even volledig in de war.
Er wordt gevraagd een voorbeeld te geven van
- een rij die noch naar boven, noch naar onder begrensd is
- een rij die naar boven, maar niet naar onder begrensd is
- een rij die niet naar boven, maar wel naar onder begrensd is
- een rij die zowel naar boven als naar onder begrensd is

Maar nu ik de definities van een begrensde rij door elkaar aan het slaan ben, weet ik niet precies meer wat nu wel en niet een begrensde rij is... Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt!

Julie
Student universiteit - zaterdag 24 oktober 2015

Antwoord

Definitie van begrensd zelf nazoeken. Ik zal een paar voorbeeld noemen:

Rij an = (-2)n
Rij bn = ln(n)
Rij cn = 1/n

Wellicht helpt het

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 24 oktober 2015

©2001-2025 WisFaq