Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lotto voor de zoveelste keer...!! 2

Ik heb gisteren een vraag gesteld over het bonusgetal van de Lotto en ik snap nu hoe je de kans moet uitrekenen als het bonusgetal dus goed is (6-k/39). Bedankt daarvoor!!
Maar hoe moet je de kans uitrekenen dat het bonusgetal fout is?? Bijvoorbeeld: P(2 goed en bonusgetal fout en kleur fout) = 0,1009826813 x ? x 5/6 = ?
Daar kom ik ff niet uit.. kan iemand me helpen?? THNXZ AGAIN

Evelie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 februari 2003

Antwoord

De kans dat het bonusgetal fout is, lijkt me voor 2 goed:
1-P(bonusgetal goed)=1-4/39=35/39

WvR
maandag 17 februari 2003

©2001-2024 WisFaq