Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Statistiek en kansrekenen

twee aparte steekproeven elk met n=12 individuen krijgen twee verschilllende behandelingen. na de behandeling heeft de eerste steekproef SS(sum of squares)= 1740 en de tweede SS=1560. U moet gebruik maken (volgens mij) van de t-toets voor onafhankelijke groepen.

a. vind de gepoolde variantie = 150 (die had ik al berekend)
b. bereken de geschatte standaardfout voor de sample mean difference (ik weet niet hoe het precies in het Nederlands heet: S(M1-M2))

ik kom bij b telkens op een ander antwoord uit, maar volgens mij heb ik de formule wel gewoon goed ingevuld?

yalda
Student universiteit - vrijdag 23 oktober 2015

Antwoord

√(s2/n1 + s2/n2) = 5

Tenminste afgaande op jouw 150 kan ik niets anders verzinnen

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 24 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq