Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie vergelijkingen met coefficienten oplossen

Stel je hebt drie vergelijkingen:
     c11·x2  + c12·x + c13 = 0
x3 + c21x2 + c22x + c23 = 0
x3 + c31x2 + c32·x + c33 = 0
Waarbij x bekend is maar de coëfficiënten niet.
Hoe kan je de coëfficiënten bepalen?

Stagia
Student hbo - donderdag 22 oktober 2015

Antwoord

Er zijn oplossingen maar zoals het er nu voorstaat hebben die oplossingen bij elkaar zes vrijheidsgraden: telkens kun je $c_{i,1}$ en $c_{i,2}$ vrij kiezen en $c_{i,3}$ daarin uitdrukken.

kphart
donderdag 22 oktober 2015

 Re: Drie vergelijkingen met coefficienten oplossen 

©2001-2024 WisFaq