Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Centrum en spreiding

Een steekproef is geselecteerd uit een normale populatie met gemiddelde = 40 en een standaardafwijking = 10. Na de behandeling behandeling is een M=42 gevonden.
  • hoe groot moet de steekproef zijn voor deze steekproef gemiddelde om significant te zijn. neem aan dat het een tweezijdige toets is met alfa niveau .05.

yalda
Student universiteit - donderdag 15 oktober 2015

Antwoord

Hallo Yalda,

De standaardafwijking van het gemiddelde van een steekproef is gelijk aan de standaardafwijking van de populatie gedeeld door de wortel uit de steekproefgrootte. Hier dus:

standaardafwijking van het gemiddelde = 10/√n
  • Bereken dus hoe groot de standaardafwijking van het gemiddelde maximaal mag zijn om een verschil van 2 nog net significant te laten zijn,
  • Bereken dan hoe groot n moet zijn om aan deze voorwaarde te voldoen.

GHvD
donderdag 15 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq