Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen in een som

de formule van computer 1 = 1800-40t
de formule van computer 2 = 1600-16t
t is hierbij het aantal maanden.
a) Na hoeveel maanden zijn ze evenveel waard?
b) Na hoeveel maanden is computer 2 €520,- duurder dan computer 1?

Madele
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 oktober 2015

Antwoord

a) Los op 1800 - 40t = 1600 - 16t
b) Los op (1600 - 40t) - (1800 - 40t) = 520 of 1800 - 40t + 520 = 1600 - 16t

Voor beide vergelijkingen geldt dezelfde aanpak: alle termen met t naar de ene kant, alle vaste getallen naar de andere kant.

MBL
maandag 12 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq