\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Hoe los je deze vergelijking op?(x+3)·(x-2)=2xIk weet de uitkomst, maar niet hoe ik eraan moet komen.Ontbinden in factoren Ramy O Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 oktober 2015 Antwoord Hallo Ramy,Het begint met haakjes wegwerken:$(x+3)(x-2)=2x$$x^2+x-6=2x$Dan op =0 herleiden$x^2-x-6=0$Ontbinden met som-productmethode$(x-3)(x+2)=0$Splitsen$x-3=0$ of $x+2=0$$x=3$ of $x=-2$.Groeten, FvL zondag 11 oktober 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijking op?(x+3)·(x-2)=2xIk weet de uitkomst, maar niet hoe ik eraan moet komen.Ontbinden in factoren Ramy O Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 oktober 2015
Ramy O Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 oktober 2015
Hallo Ramy,Het begint met haakjes wegwerken:$(x+3)(x-2)=2x$$x^2+x-6=2x$Dan op =0 herleiden$x^2-x-6=0$Ontbinden met som-productmethode$(x-3)(x+2)=0$Splitsen$x-3=0$ of $x+2=0$$x=3$ of $x=-2$.Groeten, FvL zondag 11 oktober 2015
FvL zondag 11 oktober 2015
©2001-2024 WisFaq