Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Centrum en spreiding

de volgende steekproef bestaat uit de volgende scores:
6, 12, 0, 3, 4

a. bereken de steekproef gemiddelde en de standaardafwijking.

ik dacht dat ik het snapte, maar ik kom op het verkeerde antwoord uit. Mij is geleerd dat de standaardafwijking van een steekproef een formule heeft
s=√(∑(X-M)2/degrees of freedom)

ik heb geprobeerd om met behulp van de volgende tabel te berekenen

X(scores) X-M (M= st proef gemiddelde) (X-M)2
6 6-5=1 (1)2
12 12-5=7 enz.
0 enz.
enz

hierna heb ik de bovenstaande formule ingevuld, maar ik kom op het verkeerde antwoord uit.

yalda
Student universiteit - vrijdag 9 oktober 2015

Antwoord

Je tabel lijkt me correct. Je krijgt dus als som van de kwadraten:
12+72+52+22+12=80.

Die moet je delen door het aantal:
80/5 = 16.

Tenslotte de wortel nemen geeft als antwoord SD = 4.

Groeten,

FvL
vrijdag 9 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq