Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76501 

Re: Re: Re: Re: Matrix formule

Beste

Nee sorry, daar zit ik dus vast. Ik had dat ondertussen al gevonden maar hoe ik het dus moet bewijzen, snap ik niet. We hadden een voorbeeld in ons boek, maar dat was totaal anders.

M.v.g

Rachel
3de graad ASO - donderdag 8 oktober 2015

Antwoord

Beste Rachel,

Dan denk ik dat je het principe van 'bewijs door inductie' nog niet helemaal begrijpt. Misschien moet je dat nog eens opnieuw bekijken en/of aan je leerkracht vragen.

In mijn vorig antwoord moet je alleen het product van $A$ en $A^k$ nog uitrekenen om dan vast te stellen dat het inderdaad gelijk is aan wat we van de vooropgestelde formule voor machten van $A$ verwachten. Daarmee is immers aangetoond dat die formule klopt voor $n=1$, maar ook dat de formule klopt voor $n=k+1$ ALS de formule geldt voor $n=k$. Daarmee is de gelijkheid voor elk natuurlijk getal $n$ bewezen.

mvg,
Tom

td
donderdag 8 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq