Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansen

Het is bekend dat 12% van de studenten van een cursus een A halen. Op een bepaald moment doen er 155 studenten aan de cursus meer. Wat is de kans dat minimaal 14% van de studenten een A haalt?

Wie kan mij helpen bij deze vraag...? Ik kom er echt niet uit.

Alvast bedankt.

Sandra
Student universiteit - donderdag 8 oktober 2015

Antwoord

Beste Sandra,

Minstens 14% van de 155 studenten zou dus een A moeten halen, dus 0,14·155 = 21,7 dus afgerond minstens 22 studenten.
De kans dat één student een A haalt is 0,12, de kans dat een student geen A haalt is dus 1 - 0,12 = 0,88.

Zij stochast X het aantal studenten dat een A haalt, dan is de vraag wat P(X $\ge$ 22). De stochast is binomiaal verdeeld (je hebt of wel een A of geen A). P(X $\ge$ 22) = 1 - P(X $\le$ 21) = 1 - binomcdf(155, 0,12 , 21) $\approx$ 0,23.

Waarbij binomcdf overeenkomt met
$\sum\limits_{k=0}^{21} \dbinom{155}{k} \cdot 0,12^{k} \cdot 0,88^{155-k}$.

Groetjes,
Davy
Aanwijzing
Stel geen vragen in het Engels (of in willekeurig welke andere taal). Je kunt natuurlijk wel even de vraag vertalen in het Nederlands.

Davy
donderdag 8 oktober 2015

 Re: Kansen 

©2001-2024 WisFaq