Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Productie van chocoladerepen

Goede dag ,

In een firma worden chocoladerepen geproduceerd aan de lopende band.. Het aantal geproduceerde repen per minuut is afhankelijk van de snelheid van de machines bij de verpakking. v is de snelheid van de transportband in m/sec Wanneer is het geproduceerde aantal repen groter dan 100 repen per minuut.0$\le$v$\le$1.
De vergelijking luidt N(v)=-v3+140v2-51v met N(v) het geproduceerde aantal repen chocolade..
Oplossing zonder afgeleiden want dit is nog niet gezien.
Graag wat hulp zo mogelijk.
Groeten

Rik Le
Iets anders - woensdag 7 oktober 2015

Antwoord

Als je de grafiek van N laat tekenen met 0$\le$v$\le$1, dan zie je dat je geheel onder het niveau 100 blijft. Dan heeft de vraag dus eigenlijk geen verdere zin.
Je schrijft dat N de hoeveelheid geproduceerde repen beschrijft, maar in welk tijdsinterval is dat? Per minuut, per uur, per dag?? Zit er niet ergens een verschrijving?

MBL
woensdag 7 oktober 2015

 Re: Productie van chocoladerepen 

©2001-2024 WisFaq