\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 76468 Re: Re: Wortels en vergelijkingen Ja dat bedoel ik. peter Overige TSO-BSO - dinsdag 6 oktober 2015 Antwoord Het stelsel oplossen geeft:$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} a^2 - b^2 = - 1 \\ ab = -\sqrt 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ a^2 b^2 = 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ \left( {b^2 - 1} \right)b^2 = 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ b^4 - b^2 + 2 = 0 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ b^4 - b^2 + 2 = 0 \\ \end{array} \right. \\ Enz. \\ \end{array}$Je krijgt dan 4 oplossingen, waarvan er dan twee voldoen. WvR dinsdag 6 oktober 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja dat bedoel ik. peter Overige TSO-BSO - dinsdag 6 oktober 2015
peter Overige TSO-BSO - dinsdag 6 oktober 2015
Het stelsel oplossen geeft:$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} a^2 - b^2 = - 1 \\ ab = -\sqrt 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ a^2 b^2 = 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ \left( {b^2 - 1} \right)b^2 = 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ b^4 - b^2 + 2 = 0 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 - 1 \\ b^4 - b^2 + 2 = 0 \\ \end{array} \right. \\ Enz. \\ \end{array}$Je krijgt dan 4 oplossingen, waarvan er dan twee voldoen. WvR dinsdag 6 oktober 2015
WvR dinsdag 6 oktober 2015
©2001-2025 WisFaq