Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76443 

Re: Ik wil een stelsel ingeven met x als constante

Beste
Dat moet toch mogelijk zijn om dat met je TI84plus te zien. Hoe moet je vb x=-3 inbrengen

christ
2de graad ASO - zaterdag 3 oktober 2015

Antwoord

Hallo Christa,

Als je hiervoor toch de grafische mogelijkheden van je TI84plus rekenmachine wilt gebruiken dan kan dit als volgt:
  • voer in: y1 = 2x+5
  • stel een geschikt window in
  • toets GRAPH
  • kies TRACE
  • vul in: x=-3 Enter
  • je rekenmachine geeft aan: x=-3 y=-1
Maar waarschijnlijk heb je dit sneller met de hand berekend dan dat je je rekenmachine hebt gevonden en aangezet.
Oh ja: let er wel op dat je voor het invoeren van negatieve waarden het juiste min-teken gebruikt: (-) naast de decimale punt.

GHvD
zaterdag 3 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq