Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten exponentiële functies

Hey,
Ik zit even vast met volgende vergelijking
e1/x-x=0

Heb hem omgevormd tot x*ln (x)-1=0
Maar dan zit ik even vast... zou iemand me een tip kunnen geven, want zie het even niet? :-(
Alvast bedankt!

Tim
Iets anders - zaterdag 3 oktober 2015

Antwoord

Hallo Tim,

Het is niet vreemd dat je vast komt te zitten met deze vergelijking. Ik kijk er zo tegenaan:

e1/x-x=0
x = e1/x
xx = e

Dat is een vergelijking die niet zomaar op te lossen is, je hebt daarvoor een bijzondere constante nodig. Dit staat uitgelegd in een antwoord dat ik onlangs al schreef, volg de link onderaan.

Zie Constante grondgetal en exponent met dezelfde variabele

FvL
zaterdag 3 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq