Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelfunctie opstellen

Goedemiddag,

Ik moet een wortelfunctie √(ax+b) opstellen die door de volgende punten gaat (5,0) en (12,49).

Ik heb deze verschillende keren geprobeerd op te lossen maar kom steeds te hoge getallen uit. Ik kom voor a 343 uit en voor b -4067.
volgens het verbeterboek moet er y=√(7x-35) uitkomen.
Kunt u mij vertellen waar ik de mist in ga?

gr.

stefan
Student hbo - vrijdag 2 oktober 2015

Antwoord

Je weet dat 5a + b = 0 en 12a + b = 2401
Zet dit tweetal onder elkaar, trek ze van elkaar af en je krijgt 7a = 2401 enz.
Overigens, als je in het gegeven antwoord x = 12 invult komt er geen 49 uit maar 7. Er klopt dus iets niet.

Zie ook:

MBL
vrijdag 2 oktober 2015

©2001-2025 WisFaq