Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaarddeviatie

deze vraag gaat over statistiek en het toetsen van hypothesen. (ook worden er z-scores gebruikt).

een steekproef is geselecteerd uit een normale populatie met een gemiddelde van 40 en standaarddeviatie van 10. Na de mensen een behandeling hebben gekregen is de M = 42.

a) hoe groot moet de steekproef zijn voor deze steekproefgemiddelde zodat het significant is? gebruik een tweezijdige toets met alpha= 0,05 (z-scores is + en - 1,96(grenzen))

we moeten gebruik maken van de volgende formules:
z= M - mu(gemiddelde) / Mo

Mo = standaarddeviatie / √n(aantal scores of mensen)

Ik moet dus eigenlijk gewoon die n(aantal scores of mensen) vinden. Dus hoe groot de steekproef is. Maar ik weet niet hoe ik dat moet doen en hoe ik die formules kan gebruiken.

yalda
Student universiteit - woensdag 30 september 2015

Antwoord

Significant als je bij grens 42 exact op die z=1,96 uitkomt
dus (42-40)/(10/√n)=1,96 dus 2·√n = 19,6
Dat levert op n=96,04 en als je dat netjes wilt doen moet je dat naar boven op 97 afronden want 96 is te weinig.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 1 oktober 2015

 Re: Standaarddeviatie 

©2001-2024 WisFaq