\require{AMSmath} Opstellen wortelfunctie Beste,Ik vraag me af hoe ik de volgende opdracht kan oplossen.Stel de formule van de vorm y=√(ax+b) op waarvan de grafiek gaat door de punten: (4,9) en (13,3)Ik heb het volgende gedaan:Punten invullen:√(4a+b)=9√(13a+b)=3De functies kwadrateren om de wortel weg te werken:4a+b=8113a+b=9Eerste functie vermenigvuldigen met -1. vervolgens optellen.-4a-b=-8113a+b=9 +9a = -72a=-8Vervolgens b berekenen door a in te vullen:-4·a(-8)-b=-81b=2,53Mijn uitkomst: y=√(-8x+2,53)Uitkomst antwoordenboek: y=√(-8x+113)Wat doe ik fout?Groeten stefan Student hbo - woensdag 30 september 2015 Antwoord Ik heb eerst maar 's haakjes gezet!Bij -4·a(-8)-b=-81 moet staan:$\sqrt{4·-8+b}=9$$\sqrt{-32+b}=9$$-32+b=81$$b=113$...en klaar is Klara... WvR woensdag 30 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik vraag me af hoe ik de volgende opdracht kan oplossen.Stel de formule van de vorm y=√(ax+b) op waarvan de grafiek gaat door de punten: (4,9) en (13,3)Ik heb het volgende gedaan:Punten invullen:√(4a+b)=9√(13a+b)=3De functies kwadrateren om de wortel weg te werken:4a+b=8113a+b=9Eerste functie vermenigvuldigen met -1. vervolgens optellen.-4a-b=-8113a+b=9 +9a = -72a=-8Vervolgens b berekenen door a in te vullen:-4·a(-8)-b=-81b=2,53Mijn uitkomst: y=√(-8x+2,53)Uitkomst antwoordenboek: y=√(-8x+113)Wat doe ik fout?Groeten stefan Student hbo - woensdag 30 september 2015
stefan Student hbo - woensdag 30 september 2015
Ik heb eerst maar 's haakjes gezet!Bij -4·a(-8)-b=-81 moet staan:$\sqrt{4·-8+b}=9$$\sqrt{-32+b}=9$$-32+b=81$$b=113$...en klaar is Klara... WvR woensdag 30 september 2015
WvR woensdag 30 september 2015
©2001-2024 WisFaq