\require{AMSmath} Hoe bereken je de straal van een bol? Hoe bereken je de straal van een bol als je de inhoud als enige gegeven hebt? Hannah 2de graad ASO - woensdag 30 september 2015 Antwoord De formule voor de inhoud van een bol is:$\eqalign{I_{bol}=\frac{4}{3}\pi·r^{3}}$Neem 's aan dat de inhoud van de bol gelijk is aan 40 dm3. Dan geldt:$\eqalign{ & \frac{4}{3}\pi r^3 = 40 \cr & 4\pi r^3 = 120 \cr & \pi r^3 = 30 \cr & r^3 = \frac{{30}}{\pi } \cr & r = \root 3 \of {\frac{{30}}{\pi }} \approx 2,12 \cr}$Helpt dat? WvR woensdag 30 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de straal van een bol als je de inhoud als enige gegeven hebt? Hannah 2de graad ASO - woensdag 30 september 2015
Hannah 2de graad ASO - woensdag 30 september 2015
De formule voor de inhoud van een bol is:$\eqalign{I_{bol}=\frac{4}{3}\pi·r^{3}}$Neem 's aan dat de inhoud van de bol gelijk is aan 40 dm3. Dan geldt:$\eqalign{ & \frac{4}{3}\pi r^3 = 40 \cr & 4\pi r^3 = 120 \cr & \pi r^3 = 30 \cr & r^3 = \frac{{30}}{\pi } \cr & r = \root 3 \of {\frac{{30}}{\pi }} \approx 2,12 \cr}$Helpt dat? WvR woensdag 30 september 2015
WvR woensdag 30 september 2015
©2001-2024 WisFaq