\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 76420 Re: Kansrekenen: excursie Tien leerlingen smokkelen parfum op de terugreis. Aan de grens wordt de bus gecontroleerd. De douane kiest willekeurig 3 leerlingen uit de bus van 40 leerlingen. Vraag: wat is de Kans dat minstens 1 smokkelende leerling wordt gepakt? Mijn antwoord: (10 NCR 3) / (40 NCR 3) = 120 / 9880 = 0,0121Volgens de complementregel geldt: P(minstens 1 smokkelende leerling) = 1 - P(geen smokkelende leerling) = 1 - 0,0121 = 0,9879 Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 september 2015 Antwoord Dit lijkt me helemaal goed ! GHvD woensdag 30 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Tien leerlingen smokkelen parfum op de terugreis. Aan de grens wordt de bus gecontroleerd. De douane kiest willekeurig 3 leerlingen uit de bus van 40 leerlingen. Vraag: wat is de Kans dat minstens 1 smokkelende leerling wordt gepakt? Mijn antwoord: (10 NCR 3) / (40 NCR 3) = 120 / 9880 = 0,0121Volgens de complementregel geldt: P(minstens 1 smokkelende leerling) = 1 - P(geen smokkelende leerling) = 1 - 0,0121 = 0,9879 Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 september 2015
Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 september 2015
Dit lijkt me helemaal goed ! GHvD woensdag 30 september 2015
GHvD woensdag 30 september 2015
©2001-2024 WisFaq