\require{AMSmath} Matrix: gelijkheid Matrix A: -3 2u+v u v-3w 1 0 Matrix B: v-w 3w-v 4 -7 v+w 0 Opgave: Bepaal de onbekende zodat de volgende gelijkheid waar is: [A]=[B] Oplossing: Ik haal de volgende gelijkheden uit de matrices: u=4 v+w=1 * v-3w=-1 ** * v=1-w in ** 1-w-3w=-7 -4w=-6 w=6/4=3/2 w invoegen in vergelijking * v=1-w v=1-(3/2) v=-1/2 Resultaat: u=4 v=-1/2 w=3/2 Klopt dit? Tim B. 3de graad ASO - woensdag 30 september 2015 Antwoord Uit 1-w-3w = -7 volgt -4w = -8 dus w = 2 enz. MBL woensdag 30 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Matrix A: -3 2u+v u v-3w 1 0 Matrix B: v-w 3w-v 4 -7 v+w 0 Opgave: Bepaal de onbekende zodat de volgende gelijkheid waar is: [A]=[B] Oplossing: Ik haal de volgende gelijkheden uit de matrices: u=4 v+w=1 * v-3w=-1 ** * v=1-w in ** 1-w-3w=-7 -4w=-6 w=6/4=3/2 w invoegen in vergelijking * v=1-w v=1-(3/2) v=-1/2 Resultaat: u=4 v=-1/2 w=3/2 Klopt dit? Tim B. 3de graad ASO - woensdag 30 september 2015
Tim B. 3de graad ASO - woensdag 30 september 2015
Uit 1-w-3w = -7 volgt -4w = -8 dus w = 2 enz. MBL woensdag 30 september 2015
MBL woensdag 30 september 2015
©2001-2024 WisFaq