Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71243 

Re: Maximale oppervlakte ellips

Goede dag,

F(x)= mx^3+nx+p/x+quis gegeven.
Bepaal m,n,p en q als : y=x+1 een schuine asymptoot is en x=4 een andere asymptoot is. Ook os f(-2,0) eenn coördinaat van het gegeven functievoorschrift.
Q=-4 zag ik dadelijk aan de vorm van x=4 is dus VA.
f(-2,0) geeft 0= -8m-2n+p/-2-4 geeft
-8m-2n+p=0
y=x+1 SA
mx+nx+p/x-4= (x+1)(x-4)+r(x) levert n=-3
Maar verder kom ik niet ...
Groetjes en bedankt voor enkele tips ...
Groeten,
Rik

Rik, L
Iets anders - zondag 27 september 2015

Antwoord

Dag

Als de hoogste macht van de teller gelijk is aan 3 en de hoogste macht van de noemer gelijk is aan 1 (zoals in je opgave) is er geen schuine asymptoot mogelijk.
Dus klopt er iets niet in je opgave.
Waarschijnlijk ontbreken er ook enkele haakjes in de opgegeven functie.

LL
woensdag 30 september 2015

 Re: Re: Maximale oppervlakte ellips 

©2001-2024 WisFaq