Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Scores van de SAT-test

De scores van de SAT-Test heeft een normale distributie met een gemiddelde van 500 en een standaardafwijking van 100.

A)
als de middelbare school alleen studenten accepteert die score in de top 60% van deze test, wat is de minimum score die je nodig hebt om toegelaten te worden.

B)
wat is de minimum score die je nodig hebt om in de top 10% van deze distributie te zijn.

C)
welke scores vormen de grenzen voor het midden 50% van de distributie?

De antwoorden:

A. z = -0,25 en X=475
B. z = 1.28 en X=628
C. z = ±0.67 X=433 en X=567

Ik snap niet hoe ze op de z-scores komen. Ik snap wel hoe je de x-score uitrekent. In de bijlage vindt u een plaatje met alle z-scores en proporties. In het boek staat uitgelegd dat je bij dit soort vragen een normaal verdeling moet maken en dan moet aangeven welke deel van de normaalverdeling je wilt berekenen/zoeken. Je kan de z-score in de tabel opzoeken...

yalda
Student universiteit - zaterdag 26 september 2015

Antwoord

Uit de tabel:

A.
q76386img1.gif
q76386img2.gif

$
\eqalign{\frac{{X - 500}}
{{100}} = - 0,25 \Rightarrow X = 475}
$

B.
q76386img3.gif
q76386img4.gif

$
\eqalign{\frac{{X - 500}}
{{100}} = 1.28 \Rightarrow X = 628}
$

C.
q76386img5.gif
q76386img6.gif

$
\eqalign{
& \frac{{X - 500}}
{{100}} = - 0,67 \Rightarrow X = 433 \cr
& \frac{{X - 500}}
{{100}} = 0,67 \Rightarrow X = 567 \cr}
$

Helpt dat?

WvR
zaterdag 26 september 2015

©2001-2024 WisFaq