\require{AMSmath} Constante grondgetal en exponent met dezelfde variabele Is de vergelijking 'aa=e' op te lossen met algebra? Met e wordt het getal van Euler bedoeld. Hákon Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 september 2015 Antwoord Hallo Hákon,Dit is zo'n moment waarop wiskundigen nieuwe constanten invoeren. De vergelijking aa=e is namelijk niet zomaar op te lossen.Maar wel als we de zogenaamde "omega-constante" invoeren. Zie Omega constant op de Engelstalige wikipedia. Voor die constante geldt:$\Omega\,e^{\Omega}=1.$Nu vinden we dat$a=e^\Omega$Immers, dan:$a^a = (e^\Omega)^{e^\Omega} = e^{\Omega\,e^\Omega} = e^1 = e.$Groeten, FvL vrijdag 25 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Is de vergelijking 'aa=e' op te lossen met algebra? Met e wordt het getal van Euler bedoeld. Hákon Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 september 2015
Hákon Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 september 2015
Hallo Hákon,Dit is zo'n moment waarop wiskundigen nieuwe constanten invoeren. De vergelijking aa=e is namelijk niet zomaar op te lossen.Maar wel als we de zogenaamde "omega-constante" invoeren. Zie Omega constant op de Engelstalige wikipedia. Voor die constante geldt:$\Omega\,e^{\Omega}=1.$Nu vinden we dat$a=e^\Omega$Immers, dan:$a^a = (e^\Omega)^{e^\Omega} = e^{\Omega\,e^\Omega} = e^1 = e.$Groeten, FvL vrijdag 25 september 2015
FvL vrijdag 25 september 2015
©2001-2024 WisFaq