Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Als wortel in standaardvorm

Hallo,

Ik maak oefeningen waarbij uitdrukkingen als wortel in standaardvorm geschreven moet worden. Ik heb heel veel oefeningen goed gemaakt, behalve de volgende som:
$\eqalign{\frac{\sqrt{2}}{^3\sqrt{4}}}$
Zou u a.u.b. mij hiermee willen helpen?

Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet

H. Sha
Student hbo - donderdag 24 september 2015

Antwoord

Hallo,

Bedenk dat je 3√4 kunt schrijven als 3√(22), dus ook als 22/3

Dan gaan we rekenregels toepassen:

q76377img1.gif

OK zo?

GHvD
donderdag 24 september 2015

©2001-2024 WisFaq