Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76373 

Re: Coordinaten van horizontaleverticale raaklijn

dy/dt = -4sin(t+1/3ð)
En hoe ik dat dus verder moet oplossen, al sla je me dood..?

dx/dt= -3cos(3t)
Ook hier weet ik verder niet wat ik moet doen..

Renée
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 september 2015

Antwoord

Dood slaan zullen we maar niet doen.

dx/dt= -3cos(3t)
Dit is als -3cos(3t)=0, dus als cos(3t)=0.
Ik denk dat je dit in het verleden wel eens hebt gehad, dus ik doe het even voor:
cos(3t)=0
3t=$\pi$/2+k·$\pi$
t=$\pi$/6+k·$\pi$/3

-4sin(t+1/3$\pi$)=0
sin(t+1/3$\pi$)=0
t+1/3$\pi$=$\pi$/2+k·$\pi$
t=$\pi$/2-1/3$\pi$+k·$\pi$=$\pi$/6+k·$\pi$

hk
donderdag 24 september 2015

 Re: Re: Coordinaten van horizontaleverticale raaklijn 

©2001-2024 WisFaq