\require{AMSmath} Nulpunt complexe veeltermfunctie Gegeven: f(z)=3z2+(11-7i)z+(2m-14i)en m $\in\mathbf{R}$Bepaal m zodat f(z) minstens één reëel nulpunt heeft. Faycal 3de graad ASO - maandag 21 september 2015 Antwoord Beste Faycal,Als z = x een reëel nulpunt is, dan moet f(x) = 0. Substitutie:3x2 + (11-7i)x + 2m-14i = 03x2+11x+2m + (-7x-14)i = 0Het imaginair deel kan enkel 0 zijn indien x = -2, dus moet m...mvg,Tom td maandag 21 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: f(z)=3z2+(11-7i)z+(2m-14i)en m $\in\mathbf{R}$Bepaal m zodat f(z) minstens één reëel nulpunt heeft. Faycal 3de graad ASO - maandag 21 september 2015
Faycal 3de graad ASO - maandag 21 september 2015
Beste Faycal,Als z = x een reëel nulpunt is, dan moet f(x) = 0. Substitutie:3x2 + (11-7i)x + 2m-14i = 03x2+11x+2m + (-7x-14)i = 0Het imaginair deel kan enkel 0 zijn indien x = -2, dus moet m...mvg,Tom td maandag 21 september 2015
td maandag 21 september 2015
©2001-2024 WisFaq