\require{AMSmath} Termen van een veeltermfunctie Bepaal de reële coëfficiënten a en b van f(z)=z10+az+b zodat f(z) deelbaar is door g(z)=z2-2z+2. Faycal 3de graad ASO - maandag 21 september 2015 Antwoord Beste Faycal, De nulpunten van g(z) zijn $1 \pm i$, dus f(z) is enkel deelbaar door g(z) als zowel 1+i and 1-i nulpunten zijn van f. Kan je zo verder? mvg, Tom td maandag 21 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de reële coëfficiënten a en b van f(z)=z10+az+b zodat f(z) deelbaar is door g(z)=z2-2z+2. Faycal 3de graad ASO - maandag 21 september 2015
Faycal 3de graad ASO - maandag 21 september 2015
Beste Faycal, De nulpunten van g(z) zijn $1 \pm i$, dus f(z) is enkel deelbaar door g(z) als zowel 1+i and 1-i nulpunten zijn van f. Kan je zo verder? mvg, Tom td maandag 21 september 2015
td maandag 21 september 2015
©2001-2024 WisFaq