Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76299 

Re: Resulterende kracht van 3 vectoren

Beste,

Bedankt voor het antwoord! Ik denk dat ik het snap...
Is de resultante van de drie vectoren 9,44 N groot?

Vriendelijke groetjes!

Emma
3de graad ASO - zaterdag 19 september 2015

Antwoord

Stap 1 levert een kracht op met lengte √52 en een hoek van 56,31° met de x-as.
Voor het totaal geldt (let even op de goede hoek = 180°-81,31°):
a2 = 32 + 52 - 2·3·√52·cos(98,69°) = √67,537 = 8,218

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 27 september 2015

©2001-2024 WisFaq