Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte,hoek berekenen

Beste
Ik snap deze oefening niet :-(

Gegeven:∆ABC~∆A'B'C' met gelijkvormigheidsfactor 3. De oppervlaktevan ∆ABC is 7cm2,|Â|=27°,|AB|=5CM
bereken: |Â|,oppervlakte ∆A'B'C'

Kunt u me helpen?
Alvast bedankt!
Mvg

Natash
2de graad ASO - woensdag 16 september 2015

Antwoord

Hallo Natasha,

Als de driehoeken ABC en A'B'C' gelijkvormig zijn, dan is:
hoek A = hoek A'
hoek B = hoek B'
hoek C = hoek C'

Dat is juist de grap van gelijkvormigheid!

Verder geldt dat als een figuur (zoals een driehoek) 3 keer zo groot wordt, dan wordt de oppervlakte 32 (dus 9) keer zo groot.
De oppervlakte van driehoek ABC is 7 cm2, de oppervlakte van driehoek A'B'C' is 32 keer zo groot, dus ....

GHvD
woensdag 16 september 2015

©2001-2024 WisFaq