Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaarddeviatie

In een populatie komt een examenscore van x=48 overeen met een z-score van z=1 en een score van x=36 komt overeen met z=-0,50.

Bereken het gemiddelde en de standaarddeviatie.
Hint: maak een tekening!

yalda
Student universiteit - dinsdag 15 september 2015

Antwoord

Een z-score van z=1 is gelijk aan m+s. Een z-score van z=-0,5 komt overeen met m-$\frac{1}{2}$s. Je krijgt dan twee vergelijkingen met twee onbekenden:

m+s=48
m-$\frac{1}{2}$s=36

m+s=48
2m-s=72

3m=120
m=40

m=40
s=8

Het oplossen van een stelsel van 2 vergelijkingen met 2 onbekenden leer je in de derde klas.

WvR
woensdag 16 september 2015

©2001-2024 WisFaq