Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen

hallo,

Als ik de volgende vergelijking moet oplossen:

0,5 = 83 - M / 12

en ik moet M berekenen... dan begrijp ik wel hoe het ongeveer moet, maar volgens mij is het zo dat als je cijfers gaat verplaatsen achter of voor de '=' teken dat ze dan negatief worden. Bijvoorbeeld 0,5 wordt achter het =teken negatief. Wilt u misschien de vergelijking uitwerken en uitleggen.

met vriendelijke groeten,

studente

yalda
Student universiteit - dinsdag 15 september 2015

Antwoord

Je zou eerst eens alles met 12 kunnen vermenigvuldigen waarna je krijgt 6 = 996 - M.
Misschien vind je het makkelijker als je de vergelijking achterstevoren leest: 996 -M = 6
Opgelost? Vast wel.

MBL
dinsdag 15 september 2015

©2001-2024 WisFaq