Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden van machten (in een vermenigvuldiging en deelsom)

Hoe herleid je een machtsom als:
(1/5q1^-4/5q2^3/5)/(3/5q2^-2/5q1^1/5))?

Alvast bedankt!

Annita
Student universiteit - dinsdag 15 september 2015

Antwoord

Om het leesgemak iets te vergroten, spreken we af dat q1 = A en q2 = B.
Wanneer je de twee delen gewoon onder elkaar schrijft met een horizontale deelstreep ertussen, dan krijg je te maken met drie deelprobleempjes.

1) (1/5)/(3/5) = 1/3

2) A-4/5 / A1/5 = A-1 = 1/A

3) B3/5 / B-2/5 = B5/5 = B

Kortom: 1/3 x 1/A x B = B/(3A)

MBL
dinsdag 15 september 2015

©2001-2024 WisFaq