Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren

Beste wisfaq
gegeven is : x =tan(theta)+sec(theta)
te bewijzen: d(2)x/dTheta(2)=cos(theta)/((1+sin(theta))^2

dx/dtheta =((1+sin(theta))/((cos(theta))^2
vervolgens weer diff.dit levert voor mij op:
{1+{sin(theta))^2 +2sin(theta)}/((cos(theta))^3
Na veel cijferen kom ik niet op hetgeen te bewijzen is
SVP jullie reactie waar het fout gaat

Joep

Joep
Ouder - maandag 14 september 2015

Antwoord

Vereenvoudig eerst de eerste afgeleide door cos2(T) =
1 - sin2(T) = (1 - sin(T))(1 + sin(T)) te gebruiken.

MBL
dinsdag 15 september 2015

 Re: Differentiëren 

©2001-2024 WisFaq