\require{AMSmath} Logaritmen tot de macht Ik kom hier totaal niet uit:8log8(5x)+log8(2)=1Heb heel internet doorzocht maar kon er niks over vinden helaas... heb binnenkort tentamen hoop dus dat ik er te moeilijk over denk. Nina Student universiteit - zaterdag 12 september 2015 Antwoord Met de rekenregels voor logaritmen zou een eind moeten kunnen komen: $ \eqalign{ & 8^{\log _8 (5x) + \log _8 (2)} = 1 \cr & 8^{\log _8 (5x)} \cdot 8^{\log _8 (2)} = 1 \cr & 5x \cdot 2 = 1 \cr & x = \frac{1} {{10}} \cr} $ Meer moet het niet zijn... WvR zaterdag 12 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom hier totaal niet uit:8log8(5x)+log8(2)=1Heb heel internet doorzocht maar kon er niks over vinden helaas... heb binnenkort tentamen hoop dus dat ik er te moeilijk over denk. Nina Student universiteit - zaterdag 12 september 2015
Nina Student universiteit - zaterdag 12 september 2015
Met de rekenregels voor logaritmen zou een eind moeten kunnen komen: $ \eqalign{ & 8^{\log _8 (5x) + \log _8 (2)} = 1 \cr & 8^{\log _8 (5x)} \cdot 8^{\log _8 (2)} = 1 \cr & 5x \cdot 2 = 1 \cr & x = \frac{1} {{10}} \cr} $ Meer moet het niet zijn... WvR zaterdag 12 september 2015
WvR zaterdag 12 september 2015
©2001-2024 WisFaq