Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Harten, ruiten, klaveren en schoppen

Je speelt een soort pokerspel. Daarbij krijg je 8 kaarten uit een pak van 52 kaarten die juist geschud zijn. Bereken de kans op het krijgen van twee harten, twee ruiten, twee klaveren en twee schoppen.

Tom
3de graad ASO - woensdag 9 september 2015

Antwoord

Gebruik:

Aantal gunstige mogelijkheden: $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{13} \\
2 \\

\end{array} } \right)^4
$

Totaal aantal mogelijkheden: $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{52} \\
8 \\

\end{array} } \right)
$

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 9 september 2015

©2001-2024 WisFaq