\require{AMSmath} Voorschrift van een veeltermfunctie van de 3e graad Beste,Bepaal het voorschrift van een veeltermfunctie f van de 3e graad met 3 nulpunten 0, 5, 8 en waarbij f(10)=17Ik weet niet goed hoe ik hieraan moet beginnen, andersom heb ik het al wel gedaan. Gelieve mij te helpen zodat ik verder kan gaan.M.v.g Rachel 3de graad ASO - maandag 7 september 2015 Antwoord Je kent de nulpunten? Dan zou dit een juiste formule moeten zijn:$f(x)=ax(x-5)(x-8)$Nu moet je nog de waarde van $a$ bepalen, maar je weet nog iets... Weet je 't al? WvR maandag 7 september 2015 Re: Voorschrift van een veeltermfunctie van de 3e graad ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Bepaal het voorschrift van een veeltermfunctie f van de 3e graad met 3 nulpunten 0, 5, 8 en waarbij f(10)=17Ik weet niet goed hoe ik hieraan moet beginnen, andersom heb ik het al wel gedaan. Gelieve mij te helpen zodat ik verder kan gaan.M.v.g Rachel 3de graad ASO - maandag 7 september 2015
Rachel 3de graad ASO - maandag 7 september 2015
Je kent de nulpunten? Dan zou dit een juiste formule moeten zijn:$f(x)=ax(x-5)(x-8)$Nu moet je nog de waarde van $a$ bepalen, maar je weet nog iets... Weet je 't al? WvR maandag 7 september 2015
WvR maandag 7 september 2015
©2001-2024 WisFaq