\require{AMSmath} Functie met parameter HalloGegeven is de functie $y=2x^2+2x+p-1$.De functie heeft als uiterste waarde nul.Aangezien de $a$ positief is, wordt het een dalparabool.De $x_{top}=-\frac{b}{2a}=-\frac{2}{4}=-0,5$Hoe kan ik nu de $p$ vinden in de vergelijking? Kan je mij helpen? M Iets anders - zondag 6 september 2015 Antwoord Als je $x=-\frac{1}{2}$ in zou vullen dan zou daar $y=0$ uit moeten komen. Je krijgt:$2\left( { - \frac{1}{2}} \right)^2 + 2 \cdot - \frac{1}{2} + p - 1 = 0$Oplossen en je weet wat $p$ is! Zou dat lukken? WvR zondag 6 september 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloGegeven is de functie $y=2x^2+2x+p-1$.De functie heeft als uiterste waarde nul.Aangezien de $a$ positief is, wordt het een dalparabool.De $x_{top}=-\frac{b}{2a}=-\frac{2}{4}=-0,5$Hoe kan ik nu de $p$ vinden in de vergelijking? Kan je mij helpen? M Iets anders - zondag 6 september 2015
M Iets anders - zondag 6 september 2015
Als je $x=-\frac{1}{2}$ in zou vullen dan zou daar $y=0$ uit moeten komen. Je krijgt:$2\left( { - \frac{1}{2}} \right)^2 + 2 \cdot - \frac{1}{2} + p - 1 = 0$Oplossen en je weet wat $p$ is! Zou dat lukken? WvR zondag 6 september 2015
WvR zondag 6 september 2015
©2001-2024 WisFaq